Μια ταχύτητα longboard καθώς και ο υπολογιστής απόστασης

May 6, 2023 0 By fbnm

Γιατί θα έπρεπε σε ποδηλάτες έχουν όλα τα κομψά παιχνίδια; Οι υπολογιστές ποδηλάτων είναι εξαιρετικά τυπικοί αυτές τις μέρες, ωστόσο δεν θα ανακαλύψετε παρόμοιο υλικό για skateboard καθώς και longboards. [Kobrax22] δεν παίρνει το ξαπλωμένο. Αναπτύχθηκε αυτή η ταχύτητα καθώς και από απόσταση για το longboard του. Δεν χρησιμοποιεί εξαιρετικά πολυάριθμα στοιχεία καθώς θα έπρεπε να είναι απλή στην εγκατάσταση.

Το gadget εμφανίζεται η περιστροφή ενός από τους τροχούς εγκαθιστώντας έναν αισθητήρα ανάκλασης σε ένα από τα οχήματα. Σημειώνει προς το εσωτερικό ενός τροχού που έχει ένα κομμάτι μαύρης ταινίας σε αυτό. Κάθε φορά που η ταινία περνάει αποφεύγει το IR LED να αντανακλά την επιστροφή στον αντιστοιχισμένο δέκτη του. Αυτό επιτρέπει στον Arduino να μετρήσει τις στροφές, οι οποίες στη συνέχεια συνδυάζονται με τη διάμετρο του τροχού για να προσδιοριστεί η ταχύτητα εκτός από την ταξινόμηση της απόστασης. Του προγράμματος Οι τροχοί φθάνουν με την πάροδο του χρόνου σε τόσο τακτικές ποδηλάτες θα πρέπει να λάβουν νέες μετρήσεις σε διαστήματα ρουτίνας.

[Kobrax22] πήγε με έναν αισθητήρα QRB1114. Κοστίζει λιγότερο από $ 2 καθώς και δεν χρειάζεται να ενσωματώσει ένα μαγνήτη στον τροχό, όπως θα είχε μια διαμόρφωση αισθητήρα πρόσκρουσης αίθουσας. Δεν πρέπει επίσης να παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε είδος άλλων κομψών τροχών που έχετε κάνει, όπως η προσθήκη μιας οθόνης POV.

[μέσω reddit]