Ένα ρολόι χτισμένο από αποκόμματα

October 5, 2022 0 By fbnm

που δεν του αρέσει ένα μεγάλο πλεόνασμα κατάστημα; [Tyler Bletsch] μόλις ολοκλήρωσε αυτό το φοβερό ρολόι hack, επανατοποθετώντας ένα διαλυμένο ιατρικό κύκλωμα.

Το πλεόνασμα του Ax-Man στο Minneneapolis έχει όλα τα είδη καλούδια καθώς και είναι εδώ και πολύ καιρό (εδώ είναι ένα hack από τη δεκαετία του ’90 που πηγαίνουν από το κατάστημα). Μια μέρα κατά το σκάψιμο με το κατάλογό τους, ο [Tyler] ανακάλυψε πολλές σανίδες κυκλώματος θραύσης με οθόνες 7 τεμαχίων. Στα $ 2 ένα ποπ, έκανε μια απόφαση να τον επικίνδυνη με το Tinker.

Αυτός εντοπίστηκε ταχέως το πρωτεύον τσιπ στο διοικητικό συμβούλιο για να είναι ένας τυπικός οδηγός οδηγός (max7221) καθώς και άρχισε αντίστροφη μηχανική το διοικητικό συμβούλιο, εντοπίζοντας το κύκλωμα. Έχει πραγματικά έναν εκθαμβωτικό οδηγό στον ιστότοπό του για το πώς να διευκολύνει τη μέθοδο ανίχνευσης κυκλωμάτων. Από εκεί ήταν απλώς ένα θέμα φόρτωσης μιας βιβλιοθήκης max7221 σε ένα attiny44, προσθέτοντας ένα κρυστάλλινο 16MHz, καθώς και θεωρώντας ότι υπάρχουν επιπλέον 2 ψηφία που προσφέρονται στην οθόνη … Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας!

Είναι ένα εξαιρετικό μικρό hack, καθώς και όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρχε τίποτα λάθος με τις σανίδες, εκτός από ένα μικρό τυπογραφικό λάθος στο όνομα της εταιρείας. Hooray για επαναχρησιμοποίηση εξαρτημάτων διαύλου!