Η είσοδος με οθόνη αφής με κάμερα μέσω ενός FPGA

January 19, 2023 0 By fbnm

[Chonggang Li] έγραψε για να μοιραστεί έναν σύνδεσμο στο τελικό έργο που χτίστηκε και [Ran Hu] που χτίστηκε για την ενσωματωμένη τάξη συστημάτων τους. Ονομάζεται Piano Hero και χρησιμοποιεί ένα FPGA για να εφαρμόσει ένα σύστημα οθόνης αφής που βασίζεται στην κάμερα.

Όλο το υλικό που χρησιμοποιείται στο έργο παρουσιάζεται παραπάνω. Η οθόνη ενεργεί ως το πληκτρολόγιο, χρησιμοποιώντας μια εικόνα που παράγεται από την πλακέτα FPGA για να επισημάνει τις θέσεις κάθε εικονικού κλειδιού. Χρησιμοποιεί μια κανονική οθόνη VGA, ώστε να χρειαστεί να βρουν κάποιο τρόπο να παρακολουθούν τις εισόδους αφής. Η λύση χρησιμοποιεί μια κάμερα τοποθετημένη πάνω από την οθόνη με αμβλεία γωνία. Δηλαδή, η οθόνη είναι κλίση πίσω λίγο λίγο που επιτρέπει στις εικόνες σε σχέση με την κάμερα. Το Συμβούλιο FPGA επεξεργάζεται την εισερχόμενη εικόνα, καταγράφοντας ένα πλήκτρο Πατήστε όταν το δάχτυλό σας περνάει μεταξύ της οθόνης και της κάμερας. Αυτή η τεχνική περιορίζει την είσοδο σε μια μόνο σειρά κλειδιών.

Αυτό θα πρέπει να είναι πολύ απλούστερο από τη χρήση αισθητήρα σαρωτή CCD, αλλά ότι μπορεί κανείς να παρακολουθήσει δύο διαστάσεις εισόδου αφής.