Το MIDI OUT για ένα όργανο KORG CX-3

March 20, 2023 0 By fbnm

[Michael] αρέσει αυτό το παλιό όργανο του, αλλά πρόσφατα αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να προστεθεί το midi έξω χωρίς να αλλάξει την αρχική του λειτουργικότητα. Με λίγη μελέτη έρευνας καθώς και πολύ περισσότερο από μια δύσκολη δουλειά που ολοκλήρωσε το στόχο του.

Το μεγάλο πράγμα για την εργασία σε ένα υψηλής ποιότητας κομμάτι υλικού, όπως αυτός είναι οι πόροι που μπορείτε να ανακαλύψετε σχετικά με ακριβώς πώς λειτουργούν (που στοιχηματίζουμε είναι προσαρμοσμένη για να τους επισκευάσετε όταν σπάνε). [Michael] ανακάλυψε μια ιστοσελίδα με πολλές πληροφορίες σχετικά με τις πίνακες κυκλώματος καθώς και ακριβώς πώς λειτουργούν. Από αυτό ήταν σε θέση να βρει μερικές μάρκες που μεταφέρονται σειριακά δεδομένα που σχετίζονται με τα οποία έχουν πιέσει τα μυστικά. Λοταρία!

Μόλις βρει τα τρία σήματα που ήταν αφού αναπτύχθηκε ένα διοικητικό συμβούλιο για να τους εξισώσει στο πρωτόκολλο MIDI. Το κύκλωμα του βασίζεται σε ένα Attiny2313. Υποστηρίζεται από ένα κύκλωμα ρυθμιστή τάσης επένδυσης, εκτός από ένα τσιπ ρυθμιστικού διαλύματος που μετατρέπει τα εισερχόμενα σήματα στα επίπεδα 5V που χρειάζονται. Το σπιτάκι του σκάφους είναι καθαρό καθώς και καλά τοποθετημένο, καθώς και η επιτυχία της εργασίας μπορεί να ακουστεί στο κλιπ μετά το άλμα.