Κτίριο Νέες, μονές CPU στο FPGAS

February 9, 2023 0 By fbnm

Η διάδοση του FPGAS για την αγορά χομπίστρων δείχνει πολλά περισσότερα από τους προσαρμοσμένους ελεγκτές LED καθώς και κλώνοι παραδοσιακών συστημάτων υπολογιστών. Το FPGAS είναι επίσης ένα φανταστικό εργαλείο για να εξερευνήσετε την αρχιτεκτονική των υπολογιστών, την παραγωγή νέων, παράξενων, CPU που δεν συμμορφώνονται με τις συμβάσεις που χρησιμοποιήθηκε για 40 χρόνια. [Victor] Δημιουργεί μια νέα CPU που δυσκολεύει τις συμβάσεις ακριβώς πώς να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαφορετικές θέσεις μνήμης, καθώς και στη διαδικασία ακόμη και να εμφανιστεί με ένα κομμάτι του κώδικα παραδειγμάτων που τρέχει σε ένα μικροελεγκτή βραχίονα.

Τις περισσότερες φορές, ο κώδικας κατασκευαστή που εκτελείται στην επιφάνεια εργασίας ή στο φορητό υπολογιστή σας δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα. Είναι μόνο μακρές χορδές κατευθύνσεων που πρέπει να επεξεργαστούν γραμμικά. Η μαγεία ενός υπολογιστή έρχεται με συγκρίσεις, μια δήλωση αν ή ένα άλμα στον κώδικα, όπου η CPU μπορεί να τρέξει ένα από τα δύο κομμάτια κώδικα, ανάλογα με μια τιμή σε ένα μητρώο. Υπάρχει το ζήτημα του REACH, όμως: αν ένα κομμάτι κώδικα κάνει μια άμεση επαφή μαζί μας σε ένα ακόμα κομμάτι κώδικα, η διεύθυνση του νέου κώδικα πρέπει να σχήμα σε μια εντολή. Σε έναν επεξεργαστή βραχίονα, προσφέρονται μόνο 24 bits για να κωδικοποιήσετε τη διεύθυνση, υποδεικνύοντας ότι ένα άλμα στον κώδικα μπορεί να πάει μόνο 16 MB σε κάθε πλευρά της κλήσης του. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΥΠΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ, καθώς και το χτύπημα απόδοσης που συνοδεύει μαζί με αυτό.

[Victor] έκανε μια απόφαση Μια επιλογή σε αυτό το ζήτημα θα ήταν να παράγει ένα κομμάτι κυκλώματος που θα ήταν ένα κινούμενο παράθυρο για την αποθήκευση θέσεων διεύθυνσης. Αντί να αποθηκεύσει την κυριολεκτική διεύθυνση για τα άλματα στον κώδικα, κάθε κλάδος στον κώδικα διατηρείται ως μέλος της οικογένειας θέσης σε ό, τι βρίσκεται στον μετρητή του προγράμματος. Το αποτέλεσμα είναι μια απλή μέθοδος για τον JMP για να κωδικοποιήσετε εξαιρετικά μακριά στη μνήμη, με λιγότερη απόδοση χτυπήματος.

Υπάρχει μια αίτηση για αυτό το κινούμενο πράγμα που κινείται το πράγμα του παραθύρου [Victor] που κτυπήθηκε για τον μικροεπεξεργαστή του NXP Cortex M3 Microprocessor, καθώς και θα ασχοληθεί με μια εφαρμογή αυτής της ιδέας σε μια νέα CPU πάνω από το git του.