Υπέρυθρος έλεγχος για συσκευές

August 3, 2022 0 By fbnm

[RB] σε ενσωματωμένο εργαστήριο που αποστέλλεται σε έναν εξαιρετικό οδηγό για τον τρόπο ελέγχου των συσκευών με ένα τηλεχειριστήριο χρησιμοποιώντας μια πραγματικά έξυπνη εφαρμογή ενός μετρητή δεκαετίας και του δέκτη IR.

Το ίδιο το κτίριο είναι πολύ εύκολο – απλά ένα ρελέ συνδεδεμένο με την ισχύ του δικτύου και μια χούφτα αντιστάσεων και τρανζίστορ. Η συσκευή ελέγχεται με μετρητή δεκαετίας και μια μονάδα υπερύθρων που συνήθως βρέθηκε να απομακρυνθεί στη στεφάνη μιας τηλεόρασης.

Όταν όλα είναι συνδεδεμένα, ο πρώτος παλμός από το τηλεχειριστήριο αλλάζει το ρελέ επάνω, προσφέροντας τροφοδοσία στην πρίζα. Όταν λαμβάνεται ένας δεύτερος παλμός, ενεργοποιείται ο κωδικός επαναφοράς στον μετρητή δεκαετίας, ρυθμίζοντας τη συσκευή πίσω στην αρχική κατάσταση εκτός λειτουργίας. Είναι μια αρκετά έξυπνη κατασκευή, και θα μπορούσε να χτιστεί με μέρη που βρίσκονται γύρω από τον πάγκο.

Το έργο τροφοδοτείται μέσω ισχύος τοίχου με τη βοήθεια ενός μετασχηματιστή και ενός ρυθμιστή 7805, αλλά πιστεύουμε ότι το μέγεθος μπορεί να μειωθεί με ένα περίβλημα ισχύος διέλευσης – το κύκλωμα είναι αρκετά μικρό. Συνολικά, μια πολύ ωραία, χαμηλή κατανάλωση εξαρτημάτων.