Ένας κοπτήρας αεριωθούμενου νερού από μια φθηνή πλυντήριο πίεσης

December 7, 2022 0 By fbnm

έχουμε καταλήξει να χρησιμοποιηθεί σε CNC Mills καθώς και 3D εκτυπωτές που καταλήγουν να είναι συνδεδεμένοι με τα εργαστήρια μας, καθώς και χάρη στα θαύματα του παγκόσμιου εμπορίου ακόμη και ένα μέτριο Ο κόπτης λέιζερ δεν είναι πέρα ​​από τους περισσότερους πειραματιστές. Ωστόσο, υπάρχει ένα εργαλείο που έχει περάσει μέχρι στιγμής όλες τις βιομηχανικές λειτουργίες ή το εξαιρετικά καλά τακούνι, ο κόπτης νερού. Αυτά τα μηχανήματα χρησιμοποιούν πίδακα νερού υψηλής πίεσης, φέρνουν συνήθως ένα ρεύμα λειαντικών σωματιδίων, ώστε να κόβονται με το υλικό που τοποθετείται κάτω από αυτά. Από την άποψή μας είναι συναρπαστικές στο ότι μπορούν να κόψουν μέταλλο, κάτι που κανονικά δεν είναι συνήθως δυνατό με τους κοπτήρες λέιζερ στην περιοχή μας.

Ένας κόπτης νερού είναι κάτι που ίσως πιστεύετε ότι θα ήταν αδύνατο για έναν πειραματιστή να παράγει τον εαυτό του, ωστόσο η [Εφαρμοσμένη Επιστήμη] είναι στο χέρι για να διαψεύσει αυτή την έννοια. Έχει πάρει μια φθηνή πλυντήριο πίεσης, καθώς και προσαρμόζεται για να δημιουργήσει μια πολύ υψηλότερη πίεση νερού για μια κεφαλή κοπής νερού.

Η εξαιρετικά λεπτομερής περιγραφή των προσαρμογών κάνει για ένα εξαιρετικά συναρπαστικό ρολόι, καθώς και να βάλουμε το βίντεο κάτω από το διάλειμμα. Η υψηλότερη πίεση επιτυγχάνεται με την τροποποίηση του διακόπτη on-off του πλυντηρίου με ένα νεόκτιστο μανίκι καθώς και ένα ισχυρότερο ελατήριο. Η περιγραφή του ακριβούς πως οι εργασίες διακόπτη πλυντηρίου είναι συναρπαστικές από μόνο του. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζουμε σε μια συνολική σχισμή ενός κεφαλιού κοπής νερού, με λειαντική τροφή, σωλήνα καρβιδίου βολφραμίου, καθώς και ακροφύσιο ρουμπίνι. Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι εκπληκτικά φθηνό. Στη συνέχεια μας παρέχει μια πτώση του σχεδιασμού του, ειδικά σε σχέση με την επιλογή του μεγέθους των στομίων για να ταιριάζει με την αντλία. Τέλος, ρίχνουμε μια ματιά στο σύστημα λειαντικών τροφοδοσίας, καθώς και η πλαστική χοάνη που χρησιμοποιεί για να κρατήσει τη ροή του νερού πίσω από τη χοάνη του.

Προς το παρόν ο κοπτήρας είναι στατικός, ωστόσο το προφανές επόμενο βήμα του είναι να το φέρει σε κάποιο τύπο πίνακα CNC. Εάν αυτή η δουλειά φέρνει το νερό κοπής ένα βήμα καλύτερα για τις μάζες, δεν μπορούμε να περιμένουμε!

Έχουμε εμφανίσει περισσότερους από έναν κόπτη νερού στο παρελθόν εδώ στο παρελθόν, ωστόσο τίποτα σε αυτόν τον χαμηλό προϋπολογισμό. Μια ομάδα εκπαιδευομένων ανέπτυξε ένα για περίπου $ 5000, ενώ υπήρξε μια καμπάνια crowdfunding για ένα σε περίπου 3500 δολάρια.

Ευχαριστώ [varun s] για την άκρη.