Γεωργώντας τους κόσμους των παιχνιδιών με το «αδύνατο» εμπορικό εμπόριο Pokémon

July 2, 2022 0 By fbnm

που μεταφέρουν σκληρά κερδισμένα Pokémon από το παιχνίδι Gameboy Generate Generate Worlds στις κασέτες “Advance Era” (και αντίστροφα) δεν έχει υποστηριχθεί επισήμως από τη Nintendo, ωστόσο Ο Goppier] έχει κάνει αυτές τις παράνομες συναλλαγές ελαφρώς απλούστερη για τους εκπαιδευτές Pokémon μέσω ενός προσαρμοσμένου PCB και μια υγιή δόση αντίστροφης μηχανικής.

Αλλαγές στη δομή δεδομένων μεταξύ της γενιάς ΙΙ στον αρχικό gameboy (χρυσό Pokémon, ασήμι και κρύσταλλο) και γενιά III στην προαγωγή του παιχνιδιού (Pokémon Ruby, Sapphire, Faced, Lefegreen και Emerald) υπονοούσε ότι οι συναλλαγές μεταξύ αυτών των κασετών δεν ήταν ποτέ πιθανότητα – τουλάχιστον όχι μέσω οποιουδήποτε πραγματικού μέσου. Αντίθετα, οι συναλλαγές Pokémon είναι δυνατές μεταξύ των πρώτων και δεύτερων γενεών, καθώς και από τη δημιουργία III και πέρα, αφήνοντας το άλμα από το Gen II στο Gen III ως εμφανής λείπει σύνδεσμος.

Οι σύγχρονοι παίκτες έχουν ήδη κατακτήσει αυτόν τον περιορισμό, διαθέτοντας το φυσίγγιο αποθηκεύει αρχεία σε έναν υπολογιστή, σε ποιο σημείο κάθε Pokémon θα μπορούσε να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από την αποθήκευση. Έτσι, αυτή η μέθοδος εξαρτάται από τον αυτοέλεγχο καθώς και το καλύτερο υλικό. Η υπηρεσία [Goppier] είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο κομψή και απαιτεί πολύ λίγο επιπλέον υλικό. Ένα εύκολο PCB με θύρες για παλαιότερους και νεότερους καλωδιακούς τηλεοράσεις παιχνιδιών Gameboy είναι η φυσική γέφυρα μεταξύ των γενεών. Ένας μικροελεγκτής Cortex βραχίονα κάθεται μεταξύ αυτών των συνδέσεων και μεταφράζει τα δεδομένα του παιχνιδιού μεταξύ των παλαιών και των νέων.

Ο μικροελεγκτής απαιτείται για να μεταφράσει τη δομή δεδομένων μεταξύ των γενεών και φαίνεται κατάλληλη για το σκοπό. Όχι μόνο τα δεδομένα Pokémon απαιτούν μετατροπή, αλλά χρειάζονται μερικές άλλες hacks πριν οι δύο γενιές θα μιλήσουν ωραία ο ένας στον άλλο. Το Pokémon στην προαγωγή του Gameboy έφερε νέα χαρακτηριστικά όπως η εκπροσώπηση της κίνησης του παίκτη στα εμπορικά δωμάτια (δηλ. Μπορείτε να δείτε τον άλλο παίκτη που κινείται στην οθόνη σας), η οποία επίσης έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Το ζήτημα κατά τη διάρκεια της νομιμότητας των συναλλαγών εντός της κοινότητας Pokémon είναι ένα περίεργο, αλλά κατανοητό, υποπροϊόν της εμπειρίας των πολλών παικτών. Για παράδειγμα, οι σύγχρονοι παίκτες πρέπει να είναι επιφυλακτικοί για το «hacked» pokémon, το οποίο συνήθως μπορεί να εισάγει δυσλειτουργίες στον κόσμο του παιχνιδιού τους μετά από ένα εμπόριο. Εκτός από αυτά τα θέματα, ορισμένοι παίκτες Pokémon απλώς επιθυμούν γνήσιο Pokémon ως μέρος της προώθησης μιας δίκαιης και ευχάριστης εμπειρίας παιχνιδιού.

Αυτή η κυριολεκτική γέφυρα μεταξύ των κόσμων Gen II και Gen III φέρνει την κοινότητα που ανταποκρίνεται σε μια «νόμιμη» συνεπάγεται τη μεταφορά του Pokémon από τις αρχαίες κασέτες και σε σύγχρονα παιχνίδια. Θα μπορούσε η Nintendo μια ημέρα επίσημα να κυρώσει την Gen II στις συναλλαγές Gen III με παρόμοια συσκευή; Τα πιο τρελά πράγματα έχουν συμβεί.

Αγαπάμε τα hackboes μας στο Gameboy εδώ στο Hackaday, οπότε γιατί να μην ελέγξετε αυτό το έργο που αντικαθιστά το SRAM που υποστηρίζεται από την μπαταρία στα παιχνίδια σας Gameboy με το Fram;