Ο φορτιστής USB ξεγελαστεί σε μεταβλητή πηγή τάσης

November 4, 2022 0 By fbnm

Οι φορτιστές USB είναι παντού και είναι ευθύνη κάθε χάκερ να χρησιμοποιήσει αυτή τη τυπικά διαθέσιμη συσκευή στην κορυφαία δυνατότητα. [Septillion] και [Hugatry] έχουν καταλήξει σε ένα hack για να χειριστεί ένα φορτιστή USB για να γίνει μια μεταβλητή πηγή τάσης. Το έργο τους QC2CONTROL συνεργάζεται με φορτιστές που χρησιμοποιούν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης 2.0 που περιλαμβάνει κονδυλώματα τοίχου καθώς και τράπεζες ισχύος.

Η γρήγορη φόρτιση του Qualcomm αναπτύσσεται για να παραδώσει έως και 24 Watts μέσω ενός συνδέσμου Micro USB έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης των συμβατών συσκευών. Απαιτεί τόσο το φορτιστή καθώς και η τελική συσκευή ώστε να έχουν συμβατές μάρκες διαχείρισης ισχύος έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν τους κύκλους περιορισμού τάσης.

Στο έργο τους, [Septillion] και [Hugatry] χρησιμοποιούν ένα 3.3 V Arduino Pro μικρό για να μιλήσουν με τον εν λόγω φορτιστή μέσω ενός μικρού κυκλώματος που αποτελείται από λίγες αντιστάσεις και διόδους. Η συσκευή QC2.0 εξάγει τάσεις των 5 V, 9 V και 12 V όταν βλέπει προκαθορισμένα επίπεδα τάσης που μεταδίδονται στις γραμμές D + και D-, που ρυθμίζονται από τα διαχωριστικά Arduino και τάσης. Ο κώδικας προσφέρει κλήσεις λειτουργιών για να απλοποιήσει τον έλεγχο της τροφοδοσίας ρεύματος. Το παρακάτω βίντεο δείχνει το hack σε δράση.

Γρήγορη χρέωση έχει περάσει για λίγο και μπορείτε να σκάψετε τις λεπτομέρειες των εσωτερικών εργασιών καθώς και τον σχεδιασμό μιας συμβατής τροφοδοσίας από τα σχέδια αναφοράς για το TPS61088 (PDF). Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (PDF) για την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης έχει πολλά περισσότερες λεπτομέρειες για το περίεργο.

Παρόμοιες τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και θα δείξουν χρήσιμες για κάποιον που αναζητά μια διαμορφώσιμη παροχή ρεύματος εν κινήσει. Αυτό είναι ένα για τους οπαδούς του Macgyver.