Εύκολος έλεγχος LCD για το Arduino Mega

September 27, 2022 0 By fbnm

[Andy Brown] που συνθέτει για να εμφανιστεί ο προσαρμογέας LCD TFT που εργάζεται για τη σύνδεση οικονομικών οθονών σε ένα Arduino Mega.

Αυτές οι οθόνες LCD TFT μπορούν να ληφθούν στο eBay για μερικά δολάρια. Αλλά είναι πολύ πιο κατάλληλα για μικροελεγκτές 16 bit που λειτουργούν σε επίπεδα 3.3V. Η πλακέτα προσαρμογέα του, η οποία συνδέεται απευθείας στην κεφαλίδα του Pin Dual-Row της Mega, καθιστά πολύ πιο εύκολο να τον ελέγξετε με ένα τσιπ 8-bit που εκτελείται σε 5V.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουν αυτό να συμβεί. Πρώτα απενεργοποιημένο, συμπεριλαμβάνεται τα τσιπ μετατροπέα επιπέδου για να χειριστεί τα ζητήματα 3.3V / 5V. Δεύτερον, χρησιμοποιεί μάρκες για να μεταφράσει οκτώ καρφίτσες στο Arduino Mega σε δεκαέξι ακίδες στην οθόνη. Αυτά τα μάρκες έχουν ένα πείρο μανδάλωσης που περιέχει τις τιμές εξόδου στη μνήμη ενώ οι πείροι εισόδου αλλάζουν. Καταφέρνει να οδηγεί το μάνδαλο σε ένα μόνο από τα τσιπ χρησιμοποιώντας τη γραμμή Chip Select (CS) που απαιτείται από το πρωτόκολλο LCD. Αυτό δείχνει ότι δεν χάνετε επιπλέον ακίδες.

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις οθόνες με το Arduino είναι να χρησιμοποιήσετε έναν έξυπνο ελεγκτή για οθόνες TFT.