Ένας σωλήνας πομπός πομπού σε μια σούπα μπορεί

November 20, 2022 0 By fbnm

Μια κοινή εργασία πρώιμης ηλεκτρονικής ή σετ έχει εδώ και πολλά χρόνια το κτίριο ενός μικρού πομπού εκπομπής με επαρκή ισχύ για να φτάσει στην άμεση περιοχή, ωστόσο όχι περαιτέρω. Αυτές τις μέρες που σχεδόν σίγουρα θα σημαίνουν έναν πομπό μπάντας FM Breadcast, ωστόσο σε προηγούμενες δεκαετίες μπορεί επίσης να ήταν για τη ζώνη Broadcast AM.

Το κτίριο ενός μικρού πομπού AM παρέχει μερικά συναρπαστικά ζητήματα για έναν ηλεκτρονικό σχεδιαστή. Είναι εξαιρετικά απλό να κάνετε έναν πομπό AM με ένα μόνο τρανζίστορ ή σωλήνα, ωστόσο είναι μάλλον πιο δύσκολο να γίνει καλό. Η διαμόρφωση πρέπει να είναι γραμμική σε ολόκληρο το εύρος εύρους, καθώς και ο αντίκτυπός του δεν πρέπει να τραβήξει τη συχνότητα του ταλαντωτή καθώς και να προκαλέσει παραμόρφωση FM.

Είναι μια εργασία [Joe Sousa] έχει αντιμετωπίσει, με τον πομπό του σωλήνα AM σε μια σούπα της Campbell. Η επισκόπηση του πομπού περιέχει μια πλήρη περιγραφή των ζητημάτων που αντιμετώπισε, καθώς και πώς το ξεπέρασε το στυλ του. Ο ταλαντωτής του είναι ένας καθοδικός οπαδός, με το σωλήνα μεροληπτικό στη λειτουργία Class A για να εξασφαλιστεί ότι ανόρθωρη ταλάντωση ημιτονοειδούς κύματος όσο το δυνατόν. Διαμόρφωση παρέχεται με το πλέγμα καταστολής του πεντωδικού σωλήνα που χρησιμοποιεί.

Ο ολοκληρωμένος πομπός είναι τοποθετημένος μέσα στην εικονική σούπα μπορεί, με τον μετασχηματιστή δικτύου να τοποθετηθεί σε μια αφαιρούμενη πλάκα πυθμένα. Υπάρχει μια διάταξη τόσο για τους βρόχους όσο και για τις κεραίες καλωδίων που θα συνδεθούν.

Είναι πιθανό ότι αυτός ο πομπός εμπίπτει κάτω από τους επονομαζόμενους κανόνες “Μέρους 15” για την απωθήσει τη μετάδοση χαμηλής ισχύος στις ΗΠΑ, ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν έχει κάθε χώρο. Αν αναπτύξετε αυτόν τον πομπό, βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να τραβήξετε το ποσοστό ενδιαφέροντος του περιφερειακού σας ισοδύναμου του FCC.

Αυτό το άρθρο θα πρέπει να έχει whetted την όρεξή σας για μικρούς πομπούς εκπομπής. Ακριβώς πώς συμβαίνει να συγκρίνετε το ένα ακριβώς με ένα μοντέλο πλήρους μεγέθους;

Ευχαριστώ [2FTG] για την άκρη.