Αντίστροφη μηχανική HITCLIPS

July 19, 2022 0 By fbnm

Μετά από μια γρήγορη αξιολόγηση των δημογραφικών στοιχείων του κοινού Hackaday, απαίτηση να δηλώσουμε τα τέλη της δεκαετίας του ’90 ήταν περίεργα. Ακόμα και οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου ήταν εντελώς bizarre: υπήρχαν οι παίκτες MP3, ωστόσο συσκευάζετε τις μελωδίες σας (και τα οκτώ από αυτά) πάνω από το παράλληλο λιμάνι του υπολογιστή σας. Ενώ βοηθάτε μια μετεγκατάσταση ενός ξαδέλφου μερικά έπιπλα, [CH00F] ανακάλυψε μια μεγάλη συλλογή από ένα από τα πιο παράξενα μουσικά στυλ ποτέ: το hitclips, ένα μικρό πλαστικό ενθυλακωμένο κομμάτι κυκλώματος που αποθηκεύει 60 δευτερόλεπτα από τρομερό μονογονεϊκό ήχο. Ναι, αυτό ήταν ένα πράγμα, ωστόσο, έτσι ήταν ο Ρέιτ Ρίξ. Χωρίς οποιοδήποτε παίκτη HITCLIPS, το [CH00F] επέλεξε ότι θα πάρει μια ταλάντευση στην αντίστροφη μηχανική αυτά τα μικροσκοπικά, Tinny τραγούδια.

Μετά την απομάκρυνση του πλαστικού περιβλήματος, το [CH00F] ανακάλυψε ένα εξαιρετικά εύκολο κύκλωμα: λίγες αντιστάσεις, ένα καπάκι, καθώς και ένα εποξειδικό κηλίδας που περικλείει μια μήτρα με τα μουσικά δεδομένα. Στο πίσω μέρος του κλιπ, υπάρχουν οκτώ μαξιλάρια για τη σύνδεση με τη συσκευή αναπαραγωγής. Με τίποτα για να συνεχίσει, το [CH00F] άρχισε να σπρώχνει καθώς και ανακάλυψε τη σύνδεση ενός από αυτές τις ακίδες στο έδαφος ενεργοποιημένο κύκλωμα για να τραβήξει 300UA για περίπου 60 δευτερόλεπτα – το ίδιο το ίδιο χρονικό διάστημα με το εγγεγραμμένο δείγμα.

[CH00F] Πιστεύεται αρχικά ότι το HITCLIP θα προσφέρει δεδομένα ήχου σε ένα SPI ή άλλο ψηφιακό πρωτόκολλο. Αυτό που ανακάλυψε ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα: δύο από τις ακίδες στο hitclip αντιστοιχούν στην ώθηση καθώς και τραβήξτε τα fets ενός ενισχυτή κλάσης D. Ο ήχος στο HITCLIP είναι ψηφιακός ήχος, ωστόσο είναι κωδικοποιημένος, ώστε να μπορεί να οδηγήσει απευθείας ένα αναλογικό κύκλωμα. Πολύ έξυπνη μηχανική για ένα ευχάριστο παιχνίδι γεύματος, αν μας ρωτήσετε.

Μετά τη διάθεση αυτών των δεδομένων με λογικό αναλυτή, το [CH00F] γύρισε όλες τις τιμές στο αρχείο .wav. Ήταν, εκπληκτικά, μουσική. Λίγο βελτίωση στη διαδικασία για να καρφώσει το χρονισμό που είχε ως αποτέλεσμα ένα κλιπ 60 δευτερολέπτων που φαίνεται (ακούγεται;) μετά το διάλειμμα.

Από το [CH00F] δεν θέλει να δαπανήσει $ 40 σε ebay για ένα vintage παίκτη HitClips, είναι καλύτερο για το όριο του τι μπορεί να αντιστρέψει τον μηχανικό από αυτά τα φτηνά, crappy μουσικά μάρκες. Έχει βάλει όμως όλα τα τεκμηρίωσή του, οπότε αν είστε επάνω για τη βελτίωση των μεθόδων [CH00F], έχετε πάει.