Διερεστώντας τους ελεγκτές SNES με το Raspberry Pi

July 31, 2022 0 By fbnm

Αυτό το υπέροχο σύνολο καλωδίων επιτρέπει [Florian] Link Super Nintendo ελεγκτές στο Raspberry Pi. Ο σύνδεσμος IDC στο επάνω αριστερό βύσμα στην κεφαλίδα GPIO στην RPI αντί να προχωρήσει στην πορεία της αξιοποίησης ενός ενδιάμεσου μετατροπέα USB.

Η διαμόρφωση σάς επιτρέπει να συνδέσετε δύο ελεγκτές ταυτόχρονα, οπότε δεν θα έχετε καμία δυσκολία να πηγαίνετε στο κεφάλι στο Mario Kart όπως φαίνεται στο κλιπ μετά το διάλειμμα. Οι ίδιοι οι λιμένες τραβήχτηκαν από ένα ζεύγος καλωδίων επέκτασης SNES. Δεδομένου ότι τα σήματα κουμπιών πιέζονται στην κονσόλα μέσω ενός μητρώου μετατόπισης υπάρχουν μόνο πέντε καλώδια που απαιτούνται για κάθε (τάση, έδαφος, δεδομένα, ρολόι, καθώς και μάνταλο). Όσο πολύ, καταλάβουμε ότι οι ακίδες Raspberry Pi δεν είναι ανεκτικοί 5V, έτσι πιθανότατα θέλετε να προσθέσετε κάποια μετατροπή επιπέδου σε αυτό το κύκλωμα αν το αναπτύξετε μόνοι σας.

[Florian] αποτελούσε ένα πρόγραμμα C το οποίο μετατοπίζεται δεδομένα από τους ελεγκτές καθώς και μετατρέπει τις εισόδους πληκτρολογίου έκρυψε. Αυτό θα πρέπει να το κάνει εξαιρετικά ευέλικτο όταν πρόκειται για τη ρύθμιση του εξομοιωτή, καθώς και η χρήση της μεθόδου για διαφορετικά στυλ ελεγκτών θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά εύκολο.