Το DIY Analog Synth εμφανίζεται σαν διασκεδαστικό

May 1, 2022 0 By fbnm

το μέλος της οικογένειας απλότητα της οικοδόμησης των ιδιωτικών στοιχείων που αποτελούν ένα αναλογικό synth καθιστούν εξαιρετικά ελκυστικό για το DIY το δικό σας. Αυτό έκανε το [Albert Nyström] καθώς και το αποτέλεσμα είναι αυτό το εξαιρετικό αναζητούν, καθώς και εξαιρετικό ηχητικό, αναλογικό synth.

Το VCOS στο Monosynth του βασίζεται γύρω από το τσιπ AS3340 VCO, ο οποίος είναι ένας κλώνος του Cem3340 CHIP CUR3340 CURTIS (που χρησιμοποιείται σε μηχανές όπως ο Oberheim OB-XA, ο Roland Jupiter-6, καθώς και το διαδοχικό προφήτη κυκλώματος -5 μεταξύ άλλων.) Τα διαχειριζόμενα φίλτρα τάσης βασίζονται στα κυκλώματα VCF VCF της Moritz Klein, καθώς και τους φακέλους που βασίζονται στα 555 κυκλώματα του Thomas Henry (οι αναζητήσεις Google θα σκάψουν τα γρήγορα, εκτός από τα σχηματικά που χρησιμοποιούν τα σχέδια που χρησιμοποιούν το Cem chip.) Τέλος, το πληκτρολόγιο είναι ένας δωρητής από ένα κλειδί Arturia. Ενώ δεν υπάρχει βήμα προς βήμα να αναπτύξει οδηγίες ή ένα σχηματικό, έχουμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το όργανο. Όπως μπορείτε να δείτε από μερικές από τις λήψεις του εντέρου, θα πρέπει να είναι σχετικά απλό να υπολογίσετε ακριβώς πώς το [Albert] έχει βάλει ό, τι μαζί. Ή όχι.

Ακόμα κι αν τα εσωτερικά είναι λίγο άγρια, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετική εμφάνιση μονοφωνικών synth που κάνει πολύ ό, τι χρειάζεστε. Εάν αισθάνεστε το φαγούρα να καλωδιώσει πολλά στοιχεία μαζί καθώς και να κάνετε τον εαυτό σας, υπάρχουν messier μεθόδους για να το πάτε. Ή ίσως θα προτιμούσατε να πάτε την ψηφιακή διαδρομή; Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι synths είναι ένας τόνος διασκέδασης για να αναπτυχθεί όσο και για να παίξει.