Δοκιμάζοντας καπάκια με ένα DIY ESR METER

February 8, 2023 0 By fbnm

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη συλλογή παλαιών ενισχυτών AMPS και Vintage Electronics – τελικά οι πυκνωτές σε αυτές τις μηχανές θα πεθάνουν. Δεν αποτελεί ζήτημα ενός πυκνωτή που προκαλεί να πεθάνει νέα ηλεκτρονικά μετά από λίγα χρόνια. Με το χρόνο, σχεδόν κάθε πυκνωτής θα στεγνώσει, καθιστώντας την αντίκες ηλεκτρονικά ελαττωματικά. Η υπηρεσία για να πάρει παλιά ταχύτητα και τρέξιμο αντικαθιστά τους πυκνωτές, αλλά πώς γνωρίζετε ποιες είναι οι καλές και οι οποίες είναι κακές; Με το DIY ESR του [Paulo], φυσικά.

Ένας βέλτιστος πυκνωτής έχει μηδενική ισοδύναμη αντίσταση σειράς και η αποτυχία ενός πυκνωτή μπορεί να θεωρηθεί ως αύξηση του ESR του. Οι εμπορικοί μετρητές ESR είναι σχετικά φτηνές, αλλά το [Paulo] ήταν σε θέση να χτίσει ένα από ένα τσιπ 555, ένα μικρό μετασχηματιστή, και μερικά άλλα διάφορα εξαρτήματα.

Το σύνολο του κυκλώματος είναι χτισμένο σε streetboard και αν είστε αρκετά τυχεροί για να βρείτε τα καλύτερα μέρη στο τυχαίο κάδο σας, θα έπρεπε να είστε σε θέση να οικοδομήσουμε αυτό το μετρητή ESR με εξαρτήματα ακριβώς γύρω.