Το παλαιότερο γνωστό επιζών λειτουργικό σύστημα PC

September 15, 2022 0 By fbnm

θα είστε όλοι εξοικειωμένοι με τον υπολογιστή, τον πανταχούχο X86-Powered Workhorse της επιφάνειας εργασίας και φορητό υπολογιστικό. Όλοι οι σύγχρονοι υπολογιστές είναι απόγονοι του πρωτοτύπου από την IBM, το μοντέλο 5150 το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 1981. Αυτός ο κατασκευαστής που βασίζεται σε 8088-CPU ήταν ακριβός και αναμφισβήτητα όχι τόσο επιτυγχάνεται όσο οι ανταγωνιστές της, αλλά έγιναν άμεση εμπορική επιτυχία.

Η γένεση του κύριου λειτουργικού του συστήματος είναι δημοφιλές στην παροχή της ίδρυσης της ουσιαστικής επιτυχίας της Microsoft. Είχαν πάρει τα προϊόντα του Seattle Computer 86-Dos, τα οποία στη συνέχεια διαμορφώθηκαν στην πρώτη έκδοση της PC-DOS της IBM. Και για όσους ενδιαφέρονται για αυτά τα πρώιμα λειτουργικά συστήματα PC, υπάρχει μια νέα διορατικότητα που πρέπει να βρεθεί, με τη μορφή μιας έκδοσης προετοιμασίας PC-DOS 1.0 που έχει βρει το δρόμο του στα χέρια του Μουσείου OS / 2.

Δυστυχώς δεν μας δείχνουν την ίδια τη δισκέτα, αλλά μας λένε ότι είναι η ποικιλία μονής όψης 160k 5.25 “που θα ήταν συμβατική σε αυτούς τους πρώτους υπολογιστές. Λέμε “το πρότυπο” και όχι το “πρότυπο” επειδή μια μονάδα δισκέτας ήταν ένα προαιρετικό επιπλέον σε ένα 5150, το πιο βασικό μοντέλο θα είχε χρησιμοποιήσει ταινία κασέτας ως μέσο αποθήκευσης.

Ο δίσκος είναι εκκίνηση και αναμφισβήτητα μπορούμε όλοι να έχουμε ένα παιχνίδι με το περιεχόμενό του λόγω της μαγείας της εξομοίωσης. Οι ημερομηνίες στα αρχεία αποκαλύπτουν μια ημερομηνία Ιουνίου 1981, οπότε αυτό είναι απολύτως μια έκδοση πριν από την απελευθέρωση και αρκετούς μήνες παλαιότερο από την προηγούμενη παλαιότερη γνωστή έκδοση PC-DOS. Λεπτομέρειες, μια ποικιλία διαφορών μεταξύ αυτού του δίσκου και των DOS, ίσως να αναγνωρίσουμε, ίσως το πιο ασυνήθιστο από το οποίο είναι ότι ακόμη και σε αυτό το τελευταίο στάδιο στερείται υποστήριξης για εκτελέματα .exe.

Πιθανότατα δεν θα επιλέξετε ποτέ να εκτελέσετε αυτή την έκδοση DOS στον υπολογιστή σας, αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και κρίσιμη λείπει σύνδεση μεταξύ των επιζώντων 86-dos και pc-dos εκδόσεις. Έχει επίσης το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ότι είναι το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί μόνο για το PC.

Εάν ενδιαφέρεστε για το PC Hardware, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το έργο χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή AVR για να μιμηθεί το 8088 του υπολογιστή.

Εικόνα κεφαλίδας: (CC BY-SA 3.0 DE).