Ηλεκτρονικό φαινακισκοπικό!

June 7, 2022 0 By fbnm

Προσπαθώντας να βρει μια δημιουργική μέθοδο για την ανάπτυξη ενός φαινακιστακιοσκόπιο; Ίσως είστε πολύ πιο εξοικειωμένοι με τα άλλα ονόματά της. Φαντοσκόπιο, Phantasmascope, ή ενδεχομένως στενό ξάδελφό του το zoetrope;

Εάν εξακολουθείτε να ξύνετε το κεφάλι σας, αυτό είναι εντάξει – έχουν πραγματικά περίεργα ονόματα. Αυτό που αναφέρουμε εδώ είναι ένας τύπος οπτικής ψευδαίσθησης που μιμείται την κίνηση παρουσιάζοντας μια σειρά από ακίνητες εικόνες σε ένα διάστημα ισορροπίας – αυτό μπορεί να επιτευχθεί κοιτάζοντας τα slots, στροβίζοντας ένα φως (όπως σε αυτή την περίπτωση) ή ακόμα και από τη χρησιμοποίηση των καθρεπτών.

Αυτό το συγκεκριμένο φαιναλισκόπιο είναι ένα εξαιρετικά εύκολο δημιουργικό στυλ που κάνει χρήση ενός ανακυκλωμένου κινητήρα βηματισμού από έναν εκτυπωτή, ένα CD ως δίσκο κινουμένων σχεδίων, μια λωρίδα φωτισμού LED, μερικά ποτενσιόμετρα καθώς και ένα Arduino για τη διαχείριση του στροβοσίου. Λειτουργεί με συγχρονισμό της συχνότητας στροβοσκοπίου με την περιστροφή του κινητήρα, με αποτέλεσμα την εικόνα κατά την κίνηση.

Συζητήστε γύρω από το διάλειμμα για μια πλήρη γκαλερί της ανάπτυξης καθώς και ένα βίντεο παρουσίασης.

Και φυσικά, να το δουν σε δράση:

Επιδιώκουμε επίσης ένα φανταστικό 3D τυπωμένο Zoetrope λίγο πίσω που έφερε λίγο από την τρίτη διάσταση στο κινούμενο σχέδιο!