Χρησιμοποιώντας το Raspi ως ασπίδα Ethernet

October 25, 2022 0 By fbnm

[Alexandre] επιθυμούσε να ρυθμίσει έναν καταγραφέα θερμοκρασίας με βάση το Web με το Arduino του, ωστόσο ανακάλυψε το Arduino Ethernet Shield λίγο Finicky. Επειδή το Raspberry Pi μου παραδόθηκε, σκέφτηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το Raspi ως ασπίδα Ethernet με λίγο κομμάτι κωδικοποίησης.

Μετά το [Alexandre] δημιουργήθηκε το Arduino του για να στείλει ένα θερμοστοιχείο με το USB, το μόνο πράγμα που έχει ανατεθεί ήταν να προσθέσει το Node.js στην εγκατάσταση του Debian του Raspi. Κάθε πέντε λεπτά, το Arduino ξυπνάει, παίρνει μια θερμοκρασία ανάγνωση, καθώς και το στέλνει στο βατόμουρο PI. Από εκεί, είναι απλό να αναλύσει την έξοδο json του Arduino καθώς και το εξυπηρετεί στο διαδίκτυο.

Στο τέλος, το [Alexandre] δημιουργήθηκε αποτελεσματικά το Raspberry PI του ως ασπίδα Ethernet για να εξυπηρετήσει μια ιστοσελίδα που δείχνει την παρούσα θερμοκρασία (δεν είναι F5, BTW). Ένα συναρπαστικό πράγμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι η δαπάνη της ρύθμισης αυτού του συνδέσμου θερμοκρασίας στο Διαδίκτυο: η ασπίδα Arduino Ethernet προσφέρει για $ 45 USD, ενώ το Raspberry Pi προσφέρεται για $ 35. Ναι, είναι πραγματικά λιγότερο δαπανηρό να χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi ως ασπίδα Ethernet από τις παρούσες προσφορές Arduino. Εκεί το έχετε, απλά σε κατάσταση που ήσασταν ακόμα στο φράχτη σε όλο αυτό το πράγμα του Raspi.