Οι ηχητικές επιδράσεις στην Intel Edison

July 26, 2022 0 By fbnm

με τη δυνατότητα να εκτελέσετε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα Linux, η πλακέτα Intel Edison έχει πολύ περισσότερες από αρκετές υπολογιστικές ισχύς για ψηφιακή επεξεργασία ήχου σε πραγματικό χρόνο. [Navin] χρησιμοποίησε την ενότητα που βασίζεται στο Atom για τη δημιουργία αποτελεσματικότητας: Επεξεργαστής ψηφιακών εφέ.

Ο αποτελεσματικός παράγεται στο C και χρησιμοποιεί δύο βιβλιοθήκες. Η βιβλιοθήκη MRAA από την Intel παρέχει ένα API για την πρόσβαση στις θύρες I / O στη μονάδα Edison. Το PortAudio είναι η βιβλιοθήκη που χρησιμοποιείται για τη λήψη και την αναπαραγωγή δειγμάτων ήχου.

Για να επιτρέψετε την είσοδο και την έξοδο ήχου, απαιτείται κάρτα ήχου. Μια φτηνή κάρτα ήχου USB φροντίζει αυτό, δεδομένου ότι ο Edison δεν έχει ενσωματωμένο υλικό για ήχο. Το ίδιο το Edison είναι τοποθετημένο στην Breakout Edison Arduino, και σε συνδυασμό με μια ασπίδα του Grove από το See. Χρησιμοποιώντας το σύστημα Grove, ένα κουμπί, ποτενσιόμετρο και LCD προστέθηκαν για έλεγχο.

Ο κώδικας είναι διαθέσιμος στο GitHub και είναι πολύ εύκολο να ακολουθηθεί. Το PortAudio καλεί τη λειτουργία AudioCallBack στο Effecter.cc όταν χρειάζεται δείγματα για αναπαραγωγή. Αυτή η λειτουργία λαμβάνει δείγματα από το ρυθμιστικό εισόδου, τα τρέχει μέσω της λειτουργίας ενός αποτελέσματος και μεταβάλλει τα δείγματα που προκύπτουν στο ρυθμιστικό εξόδου. Όλος ο κώδικας επίδρασης μπορεί να βρεθεί στον φάκελο “Εφέ”.

Μπορείτε να δείτε μια επίδειξη επίδειξης που εφαρμόζονται επιδράσεις σε ένα πληκτρολόγιο μετά το διάλειμμα. Αν θέλετε να χτίσετε το δικό σας, ένας εκπαιδευτικός δίνει όλα τα βήματα.