Το Python Frontend είναι ένα GUI για διαφορετικούς μικροελεγκτές

February 17, 2023 0 By fbnm

[Navin] ήταν δύσκολο στην εργασία που παράγει ένα GUI το οποίο λειτουργεί με διαφορετικούς μικροκονορτές. Η ιδέα είναι να γίνει ακόμη πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί έργα, απλοποιώντας τα σχόλια και τον έλεγχο που μπορείτε να πάρετε από το υλικό πρωτοτύπων. Το καλύτερο μέρος για αυτό είναι ότι δημιούργησε το λογισμικό για διεπαφή με οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να προγραμματιστεί στο C ++.

Το screenshot πάνω δείχνει το πρόγραμμα που επικοινωνεί με μια σανίδα βυθού που έχει ένα βραχίονα μικροελεγκτή. Αλλά το πλακέτα Arduino (το οποίο χρησιμοποιεί ένα τσιπ atmega) υποστηρίζεται επίσης. Η υποστήριξη για πρόσθετες αρχιτεκτονικές μπορεί να προστεθεί γράφοντας το δικό σας αρχείο διαμόρφωσης για το τσιπ. Το πρόγραμμα Python στη συνέχεια ζητά τη θύρα COM, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αυτή τη συνεδρία.

Το πακέτο πηγής, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα που τρέχει στους μικροελεγκτές, μπορεί να βρεθεί στο αποθετήριο του έργου. Οι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται στα σκίτσα είναι αρκετά βασικά και πρέπει να είναι ένα γρήγορο για να πέσει στα δικά σας έργα κώδικα.