Πώς να διασφαλίσετε το gadget Android σας από το Malware

July 3, 2023 0 By fbnm

Android OS χρησιμοποιείται σε πολλά από τα smartphones καθώς και τα δισκία υπολογιστών. Επειδή το 2013, το Android ήταν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα πώλησης σε tablet καθώς και smartphones. Τον Σεπτέμβριο του 2015, 1,4 δισεκατομμύρια smartphones τροφοδοτήθηκαν από το Android OS καθώς και από τον αριθμό αυτό έχει ενισχυθεί από τότε.

Μαζί με το Android OS, το ένα ακόμη πράγμα που είναι σε υψηλό είναι κακόβουλο λογισμικό. Η λυπηρή πραγματικότητα είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό είναι έξω για να διαχειριστεί το smartphone σας. Τώρα, η ανησυχία που προκύπτει είναι ακριβώς πώς το κακόβουλο λογισμικό παίρνει ένα gadget Android, επειδή πολλά από τα άτομα κατεβάζουν εφαρμογές με το Google Play Store, καθώς και το Google επίσης απελευθερώνει ένα έμπλαστρο ασφαλείας και ασφαλείας σχεδόν κάθε δύο μήνες. Η απάντηση είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό συμπιέζει με μερικές ύποπτες εφαρμογές που έχουν κάνει τη μέθοδο τους για να παίξουν κατάστημα. Μια ακόμη μέθοδος με την οποία εισέρχεται το κακόβουλο λογισμικό είναι η εγκατάσταση ραγισμένων εφαρμογών.

Αφού διαβάσετε αυτό, μπορεί να ανησυχείτε για το αν το gadget Android σας έχει κακόβουλο λογισμικό ή όχι; Παρακάτω υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις με τις οποίες μπορείτε να καθορίσετε την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού σε μια συσκευή Android.

Κακή απόδοση gadget: Εάν το gadget σας είναι παλιό, καθώς αντιμετωπίζει μια υποτονική κάτω, καθώς και μια επανεκκίνηση δεν λειτουργεί τότε το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είναι πίσω από αυτό.

Παράξενες αιχμές στη χρήση δεδομένων. Η λειτουργία ενός κακόβουλου λογισμικού είναι η συλλογή προσωπικών πληροφοριών του χρήστη, όπως τα στοιχεία του λογαριασμού, ο αριθμός της κάρτας, οι κωδικοί πρόσβασης κ.λπ. Μετά τη συλλογή των πληροφοριών, θα μεταφερθεί στον ιδιοκτήτη κακόβουλου λογισμικού που θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλή χρήση δεδομένων. Έτσι, αν σημειώσετε μια πρόσφατη χρήση δεδομένων που δεν έχει καταγραφεί, τότε το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είναι πίσω από αυτό.

Βυθίστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας: το κακόβουλο λογισμικό συνήθως τρέχει στο παρασκήνιο, ενεργοποιώντας έτσι μια βουτιά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Έτσι, αν παρατηρήσετε ένα πρόσφατο χαμηλό στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, τότε το κακόβουλο λογισμικό είναι πίσω από αυτό.

Τώρα, αν μπορείτε να συσχετιστείτε με αυτά τα σημεία, τότε πολλά πιθανότατα κακόβουλα προγράμματα έχουν επηρεάσει τη συσκευή σας. Έτσι, εδώ ακριβώς είναι πώς να διασφαλίσετε το gadget Android σας από το κακόβουλο λογισμικό.

Προστατέψτε το gadget σας Android από κακόβουλο λογισμικό

Λήψη εφαρμογών από γνήσια καταστήματα εφαρμογών

Κατά τη λήψη εφαρμογών, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει από γνήσια καταστήματα εφαρμογών όπως το Play Store, το Amazon, το Samsung κλπ. Επειδή αυτά τα καταστήματα εφαρμογών είναι συνηθισμένα οθόνες καθώς και σαρωμένες.

Ενημερώσεις λογισμικού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει μια ενημέρωση εφαρμογής λογισμικού μόλις εμφανιστεί για τη συσκευή σας. Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις εφαρμογών λογισμικού έχουν βελτιώσεις, διορθώσεις σφαλμάτων, καθώς και χαρακτηριστικά που κάνουν το gadget σας ασφαλές. Για να επιθεωρήσετε εάν υπάρχει μια ενημέρωση εφαρμογής λογισμικού για τη συσκευή σας, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις-> Σχετικά με το τηλέφωνο-> Ενημέρωση συστήματος.

Εφαρμογή προστασίας από ιούς

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς στο Android smartphone σας για να προστατεύσετε το gadget σας από ιούς καθώς και κακόβουλο λογισμικό. Ορισμένες εφαρμογές προστασίας από ιούς προσφέρονται στο Play Store για εντελώς απαλλαγμένες από δαπάνες καθώς και προσφέρουν φανταστικά χαρακτηριστικά όπως προστασία κατά της κλοπής, περιήγηση στο διαδίκτυο χωρίς κινδύνους, απομακρυσμένη σκούπισμα κλπ. , Lookout, καθώς και Trustgo.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας και ασφάλειας Google

Όλα τα gadget που τρέχουν το Android 2.2 ή υψηλότερο έχουν σαρωτές κακόβουλου λογισμικού της Google. Σαρώνει κάθε εφαρμογή που κατεβάζετε έξω από το Play Store καθώς και σας προειδοποιεί για κάθε είδους απειλές. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο gadget σας καθώς και μπορεί να αποκτηθεί από την εφαρμογή ρυθμίσεων Google.

Αυτός ήταν ο οδηγός μας για το πώς να προστατεύουμε το gadget Android από το κακόβουλο λογισμικό. Εάν κατανοήσετε οποιοδήποτε είδος άλλης τεχνικής για να προστατεύσετε το gadget σας εκτός από τις παραπάνω μεθόδους, τότε μοιραστείτε το μαζί μας μειώνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.