Στείλτε ένα Arduino στο φεγγάρι για $ 300

March 5, 2023 0 By fbnm

Έχουμε δει εκστρατείες Kickstarter για να θέσει ένα ενιαίο δορυφόρο στο διάστημα και ένα για να ξεκινήσει ο δικός σας εξατομικευμένος δορυφόρος μεγέθους γραμματοσήμων σε χαμηλή γήινη τροχιά. Αυτή τη φορά, όμως, μπορείτε να σπάσετε τους δεσμούς της Γης και να στείλετε το δικό σας δορυφόρο Arduino συμβατό σε ένα μάθημα σύγκρουσης με το φεγγάρι. Το έργο ονομάζεται Pocket Spacacraft και ακριβώς όπως το όνομά του υπονοεί, σας επιτρέπει να στείλετε ένα μικρό, επίπεδο, διαμέτρου διαμέτρου 8 cm στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Το διαστημικό σκάφος τσέπης είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό Kapton, μια πολύ λεπτή μεμβράνη που εκτείνεται μέσα σε ένα βρόχο σύρματος. Στο πλοίο αυτό το χαρτί-λεπτό διαστημικό σκάφος είναι ένα ζεύγος ηλιακών κυττάρων και ένα γυμνό μήτρα msc430 microcontroller συνδεδεμένο με μια σουίτα αισθητήρων. Πριν από την έναρξη, μπορείτε να προγραμματίσετε τον μικροσκοπικό σας καθετήρα διαστήματος με εντολές για να αναμεταδεύσετε τα δεδομένα πίσω στη γη, είτε χρήσιμα επιστημονικά δεδομένα είτε ένα εύκολο tweet.

Αυτά τα διαστημικά σκάφη τσέπης θα ξεκινήσουν από ένα cubesat – μια εξαιρετικά επιτυχημένη γραμμή ερασιτεχνικού διαστημικού σκάφους που συνήθως δρομολογούνται με την εκκίνηση μιας βόλτας με μεγαλύτερους εμπορικούς δορυφόρους. Για να φτάσετε από τη χαμηλή γήινη τροχιά στο φεγγάρι είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι μόλις hitchhiking, οπότε η μητέρα Cubesat έρχεται εξοπλισμένη είτε με ένα ηλιακό ιστίο είτε με τη δική του μηχανή που ηλεκτρολύεται νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο, το ιδανικό καύσιμο πυραύλων.

Το Pocket Spaccraft είναι ένα εκπληκτικά εξαιρετικό κατόρθωμα. Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες ερασιτεχνικά διαστημικά σκάφη που κυριάρχησαν πάνω από τα κεφάλια μας καλύτερα τώρα, αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει ξεφύγει πολύ περισσότερο από μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά από τον αρχικό πλανήτη τους. Η μετάβαση στο φεγγάρι με ένα ερασιτεχνικό διαστημικό σκάφος είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, και σίγουρα άξια της τιμής $ 300.