Σχεδίαση γεννήτριας παλμών χιονοστιβάδας

September 14, 2022 0 By fbnm

Αυτή η γεννήτρια παλμών της χιονοστιβάδας είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να δοκιμάσετε τη μετρό σας ως μηχανικός ηλεκτρονικής. Η πρόκληση είναι να κατανοήσουμε πραγματικά πώς λειτουργεί κάθε μέρος του σχεδιασμού. Σίγουρα έχουμε έναν αποτυχημένο βαθμό όταν μελετάμε πρώτα τα σχέδια πολύ περισσότερο από μια εβδομάδα πριν. Αλλά αρχίζουμε αργά να καταλάβουμε τι συμβαίνει κάτω από την κουκούλα.

Η έννοια του τρανζίστορ χιονοστιβάδα είναι κάποιο κακό βουντού από την αναλογική πλευρά του δρόμου που αξιοποιεί την τάση διάσπασης ενός τρανζίστορ για να επιτύχει ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Στους όρους Laymen, χρησιμοποιεί ένα τρανζίστορ για να παράγει έναν πραγματικά γρήγορο παλμό. Η εγγραφή που συνδέεται παραπάνω αναφέρει αρκετά προηγούμενα σχέδια γεννήτριας παλμών προηγούμενων ζωγραφικής χιονοστιβάδας, αλλά αυτό είναι λίγο διαφορετικό από το πώς παράγει περίπου 50V από ένα ζευγάρι μπαταριών AAA χρησιμοποιώντας ένα κύκλωμα πολλαπλών οριζόντων.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει εδώ, μπορεί να σας ενδιαφέρει τις τελευταίες παραγράφους όπου το κύκλωμα μετριέται χρησιμοποιώντας ένα τελετάνιο Teledyne Teledyne LeCroy WaveMaster 820Z-A. Αυτό είναι ένα πεδίο 20 GHz με οθόνη 15,3 “που ποτέ δεν θα είστε ποτέ.