Ένα ρολόι γλυπτικής κυκλώματος

July 28, 2022 0 By fbnm

εδώ στο Hackaday, είμαστε υπερήφανοι για να σας φέρνουμε τα πολύ πιο φρέσκα από τα hacks. Ωστόσο, αυτό δεν δείχνει ότι πιάνουμε όλα τα καλά πράγματα την πρώτη φορά, καθώς και περιστασιακά παίρνουμε μια ιδέα για ένα παλαιότερο έργο που πραγματικά πρέπει να καλύψει την πρώτη φορά. Αυτό το εξαιρετικό ρολόι γλυπτικής κυκλώματος είναι το καλύτερο παράδειγμα που είναι πρακτικά μακριά.

Η ανάπτυξη του Gislain Benoit] ονομάζεται “The Tower” για καλό λόγο: Είναι χτισμένο μέσα στο τι ανέρχεται σε ένα γιγαντιαίο γυάλινο σωλήνα δοκιμής. Αντισταθέν καθώς και διακοσμημένο με δίσκους MDF, ο σωλήνας Pyrex στέκεται ψηλά 5 πόδια (1,5 μέτρα), καθώς και είναι απολύτως γεμιστό με ηλεκτρονική καλοσύνη. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από 2.100 διακριτά συστατικά τοποθετημένα μέσα σε ένα ελικοειδές πλαίσιο με καλά λυγισμένα καλώδια, σχηματίζοντας ένα κατακόρυφο γλυπτό που εμφανίζει το χρόνο σε τρία ξεχωριστά ζεύγη προβολών επτά τεμαχίων. Όλα τα κυκλώματα λογικής διόδου-Transitor είναι κατασκευασμένα από διακριτά συστατικά. Ένα τσιπ χρησιμοποιήθηκε, καθώς και για να μπαχαρικά τα πράγματα, [Gislain] χρησιμοποιήθηκαν LED σε τόπο τακτικών διόδων οπουδήποτε στο κύκλωμα. Το αποτέλεσμα είναι μια σταθερή επίδειξη φωτός καθώς το ρολόι περνά μέσα από τους ρυθμούς του.

Το όλο θέμα φαίνεται καταπληκτικό, καθώς και ακόμη και η τροφοδοσία στη βάση που λειτουργεί στη συνολική παρουσίαση. Το στυλ είναι ένα κομμάτι από την αναχώρηση από το προηγούμενο ρολόι γλυπτικής του [Gislain], ωστόσο είναι εξίσου όμορφο, καθώς και εξίσου φυσιολογικό μυαλό όσον αφορά την οικοδόμηση δυσκολίας.

Χάρη στο [Maarten] για την καθυστερημένη ιδέα σε αυτό.