Το Dev πλαίσιο του ESP32 φτάνει το 2.0

January 27, 2023 0 By fbnm

παρακολουθούσαμε την πρόοδο του τσιπ ESP32 για το τελευταίο έτος, ωστόσο ειλικρινά έχουμε λίγο πολύ προσεκτική για να ρίξει όλα τα φιλικά μας ESP8266 μακριά ακόμα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Espressif κυκλοφόρησε την έκδοση 2.0 του πλαισίου προωθήσεως IOT (ESP-IDF), καθώς και αν δεν τηρήσατε μαζί, έχετε χάσει πολλά.

Τέλος, πήραμε μια σοβαρή ματιά στο IDF όταν τα τσιπ ήταν ολοκαίνουργια, καθώς και το πλαίσιο εξακολουθούσε να παίρνει τα πρώτα βήματα για βρέφη. Δεν υπήρξε υποστήριξη για τέτοιες λεπτότητες όπως το I2C καθώς και εκείνη την εποχή, ωστόσο, ίσως να πάρετε και τους δύο πυρήνες όσο και να τρέχετε καθώς και το πράγμα που συνδέεται με το δίκτυο. Επιθυμούσαμε να δοκιμάσουμε τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε ούτε. Εν ολίγοις, παρακολουθούσαμε το κτίριο ενός υλικολογισμικού υψηλούψυρου κτιρίου από την πρώτη μέρα, καθώς και μόνο το ίδρυμα είχε χυθεί.

Αλλά τι κάνει μια διαφορά οκτώ μήνες! Κοιτάξτε με τις τροποποιήσεις του github για την απελευθέρωση, καθώς και είναι ένα εντελώς νέο μπάλα. Όχι μόνο οι οδηγοί τους για I2C, I2S, SPI, η DAC, καθώς και τα ADC, κλπ., Ωστόσο, υπάρχουν παραδείγματα εργασίας καθώς και τεκμηρίωση για όλα τα παραπάνω. Φυσικά, υπάρχει επίσης ένας τόνος των bugfixes, ιδιαίτερα στο σύνθετο WiFi καθώς και τις χαμηλές στοίβες χαμηλής ενέργειας Bluetooth. Υπάρχει ακόμα η εργασία που έχει ανατεθεί, φυσικά, ωστόσο το Espressif φαίνεται να πιστεύει ότι το πλαίσιο είναι πλέον ώριμο επαρκές ότι έχουν ανοίξει το πρόγραμμα BUONY BUON Security στο τσιπ. Ώρα να πάρει hacking!

Εάν θέλετε οδηγίες QuickStart, τα δεδομένα που αναζητάτε είναι στο φάκελο τεκμηρίωσης στο GitHub. Εάν προσπαθείτε να χειριστείτε μια προηγούμενη εγκατάσταση του ESP-IDF, θα σημειώσετε ότι το V2.0 χρειάζεται μια νεότερη έκδοση του μεταγλωττιστή GCC, οπότε υπάρχει λίγο δουλειά να κάνετε εάν θέλετε να το κάνετε συνυπάρξτε με ένα V1.0 Εγκατάσταση. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι μπορείτε να το χειριστείτε.