Δημιουργία ρολογιού CMOS σε ένα breadboard

September 13, 2022 0 By fbnm

Εάν πρόκειται να ανακαλύψετε την ψηφιακή λογική, γιατί να μην είστε υψηλός στόχος; Αυτό είναι που [Easton] καθώς και ο καλός φίλος του έκανε όταν έχτισαν ένα ρολόι χρησιμοποιώντας μόνο 4000 λογικές μάρκες σειράς. Σε ένα breadboard, όχι λιγότερο.

Για ένα ρολόι 1 Hz, [Easton] καθώς και ο καλός φίλος του χρησιμοποίησε ένα πάγκο 4060 σε συνδυασμό με ένα flip flop. Αυτό μετράει 59 δευτερόλεπτα μέχρι, με τη βοήθεια μιας και της πύλης, ο μετρητής δευτερολέπτων κυλάει στο μηδέν. Αφού επαναλάβετε ότι για άλλη μια φορά για τα λεπτά καθώς και για την οικοδόμηση ενός παρόμοιου κυκλώματος για την ώρα, καθώς και [Easton] είχε ένα 24 ωρών 24 ωρών εργασίας 24 ωρών.

Το ρολόι του Breadboard μπορεί να μην είναι το ωραιότερο πράγμα, ή ένα παράδειγμα βιβλίου ακριβώς πώς να πρωτότυπα κυκλώματα, αλλά αυτό σταθεροποιήθηκε με το σχεδιασμό PCB του φίλου του Easton] ενός ρολογιού 12 ωρών. Δεν μπορούσαμε να ανακαλύψουμε κανένα είδος pics από αυτό, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι είναι εξαιρετική, καθώς και μια εξαιρετική μέθοδος για να ανακαλύψετε τη λογική καθώς και το σχεδιασμό.