Αισθανθείτε όλα τα πράγματα με έναν συνθετικό αισθητήρα

January 17, 2023 0 By fbnm

Τι θα χρειαστεί για να κάνετε το σπίτι σας πιο έξυπνο από εσάς; Κρίνοντας από το κόστος των σοφών συσκευών που βλέπουμε στα κέντρα του σπιτιού αυτές τις μέρες, θα λάβουν κάδους μετρητών. Ωστόσο, τι συμβαίνει αν μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο έξυπνο – ή τουλάχιστον πολύ πιο προσεκτικός – με λίγες φτηνές, γενικές λειτουργίες “SuperSensensors” που απολαμβάνουν κάθε κίνηση σας;

Ακούγεται ανατριχιαστικό, σωστά; Αυτός είναι ο [Gierad Laput] καθώς και η ομάδα του στο Ινστιτούτο Αλληλεπίδρασης του Carnegie Mellon Mellon που πιστεύεται όταν δημιούργησαν τον ευρυζωνικό τους “συνθετικό αισθητήρα”, καθώς και γιατί σκόπιμα παραλείπουν ένα cam από το σχεδιασμό τους. Ωστόσο, σχεδόν κάθε άλλος αισθητήρας κάτω από τον ήλιο βρίσκεται στο μικρό σκάφος: ένας πίνακας IR, ορατός αισθητήρες φωτός, μαγνητόμετρο, θερμοκρασία, υγρασία, καθώς και αισθητήρες πίεσης, μικρόφωνο, PIR, καθώς και ακόμη και ανιχνευτής EMI. Του προγράμματος Υπάρχει επίσης μια μονάδα WiFi, ωστόσο φαίνεται ότι είναι μόνο για συνδεσιμότητα καθώς και δεν χρησιμοποιείται για την ανίχνευση, αν και μπορεί να είναι σαφώς. Όλα τα ακατέργαστα δεδομένα συντίθενται σε μια συνολική φωτογραφία των παραχωρήσεων εντός της ποικιλίας της πλατφόρμας χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό κατασκευαστή ανακάλυψης καθώς και μεμονωμένης εκπαίδευσης.

Το βίντεο μετά το διάλειμμα δείχνει τον αισθητήρα ανιχνεύει κανονικά συμβάντα στο σπίτι από μια κεντρική τοποθεσία. Είναι μια ισχυρή έννοια, καθώς βλέπουμε μπροστά να βλέπουμε ακριβώς πώς μετακινείται από το πρωτότυπο στο προϊόν. Εκτός από το γεγονός ότι ο καταπληκτικός επισκέπτης αναγνωρίζει το όνομα του [Gierad], μπορεί να προέρχεται από την προηγούμενη εμφάνισή του σε αυτές τις σελίδες για τα τρισδιάστατα μαλλιά.

[Mua] μας έτρεξε σε αυτό. Ευχαριστώ!