Δημιουργία κάμερας αυτοκινήτων αυτοκινήτων

January 17, 2023 0 By fbnm

Δεν είμαστε ποτέ πραγματικά σίγουροι τι να τηλεφωνήσετε αυτά τα πράγματα. Όταν δηλώσουμε “δημιουργήσουμε πίσω κάμερα”, φαίνεται σαφώς σαν ένα σύστημα πλεονασμού για το πότε η κύρια κάμερα σταματά να εργάζεται για να εργαστεί. Ωστόσο, χρησιμοποιείται όταν μετακινείτε αντίστροφα σε ένα αυτοκίνητο. [Jeremy Blythe] ανέπτυξε το σύστημα βίντεο ανίχνευσης από απόσταση που χρησιμοποιεί ένα σκάφος Raspberry Pi ως τον εγκέφαλο.

Η ευελιξία του Linux καθώς και η δύναμη της πλακέτας RPI κατέληξε καθιστώντας το πολύ απλό να πάρει ό, τι λειτουργεί μαζί. Χρησιμοποιεί μια φωτογραφική μηχανή HD της Microsoft LifeCam Cinema, η οποία συνδέεται με μία από τις θύρες USB στο διοικητικό συμβούλιο. Ακριβώς πάνω από το οποίο μπορείτε να δείτε τον αισθητήρα απόστασης υπέρυθρης ακτινοβολίας που συνδέεται με την κεφαλίδα GPIO της RPI που χρησιμοποιεί μία από τις σανίδες Breakout του Adafruit. Αυτό διευκολύνει επίσης τη σύνδεση με την οθόνη LCD 176 × 220.

Στο βίντεο μετά το διάλειμμα μπορείτε να δείτε το [Jeremy] που δοκιμάζει το σύστημα μετακινώντας το χέρι του μπροστά από τον αισθητήρα. Το Python χρησιμοποιείται για να αρπάξει την εικόνα από την κάμερα, να σχεδιάσει έναν κύκλο πάνω του, καθώς και επικάλυψη την απόσταση σε εκατοστά στο κάτω μέρος. Όταν το χέρι του είναι μέσα σε 30cm, η επικάλυψη γίνεται κόκκινη καθώς και η διακοπή εργασίας εμφανίζεται. αρκετά τακτοποιημένο!