Πώς να εντοπίσετε ένα ελαττωματικό πίνακα μνήμης

July 16, 2022 0 By fbnm

Ενώ αυτό δεν είναι ακριβώς ένα hack ή μια αποτυχία, σίγουρα είναι ένα εμπνευσμένο παράδειγμα για το πώς να εντοπίσετε μια ελαττωματική κάρτα.

[Quinn] είναι ένας από τους πολύ λίγους χομπίστες εκεί έξω που σχεδίασε το δικό της 6502 με βάση τον υπολογιστή της. Για τους νέους αναγνώστες του Hackaday, ο MOS 6502 εισήχθη το 1975 και έχει χρησιμοποιηθεί στη γραμμή Aple // Line, το Commodore 64, το Vic-20, τους υπολογιστές Atari, το σύστημα Nintendo Enterntainment και άλλα.

[Quinn] Το σπιτικό νέο συμβούλιο RAM της [Quinn] εργάζεται για πολλές εβδομάδες έως ότου άρχισε να δείχνει κάποιες αδυναμίες μόνο από σποραδικά τη διέλευση της δοκιμής RAM Boot. Υποθέτοντας ότι η μνήμη RAM ήταν το πρόβλημα, άρχισε να κάνει μια πιο προηγμένη δοκιμή μνήμης, η οποία έδειξε σφάλματα σε τυχαίες διευθύνσεις.

Δεν είχε πια τις ίδιες μάρκες μνήμης στο χέρι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ένα φρέσκο ​​PCB. Αποφασισμένος να τροφοδοτήσει μέσω του θέματος, χαράξε ένα νέο συμβούλιο με ένα νέο σχεδιασμό μνήμης. Δυστυχώς, έδωσε επίσης σφάλματα μνήμης κατά την εκκίνηση. Μόνο ένας ένοχος έμεινε, ο οποίος παρουσιάζεται στην παραπάνω εικόνα. Είναι ένα μικρό σφάλμα μεγέθους στο έργο τέχνης του σκάφους το οποίο ήταν αρκετά αρκετό για να προκαλέσει μια κακή ευθυγράμμιση στο σύνδεσμο.

Το άρθρο περιέχει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εντοπισμού σφαλμάτων της, οπότε σίγουρα αξίζει την ανάγνωση.