Το δυαδικό ρολόι θα έκανε doc Brown υπερήφανη

September 10, 2022 0 By fbnm

[Brett] αναζητούσε έναν τρόπο να ενισχύσει μια παλιά διμερή εργασία ρολογιού από το 1996. Το αρχικό του ρολόι χρησιμοποίησε φιλικά προς το περιβάλλον LED για να δηλώσει μεταξύ ενός ή ενός μηδέν. Εάν η λυχνία LED ανάβει, που έδειξε ένα. Το ζήτημα ήταν ότι οι λυχνίες LED ήταν πολύ αμυδές για να μπορέσουν να τα ελέγξουν με ακρίβεια από μακριά. Θέλει να ενισχύσει τη δουλειά του χρησιμοποιώντας επτά οθόνες τμήματος, ωστόσο μέχρι πρόσφατα έχει άμεση δαπάνη απαγόρευση.

[Brett] ήθελε τη νέα του δουλειά να χρησιμοποιεί οθόνες 24 επτά τμήματος. τρεις σειρές οκτώ οθονών. Για να αναπτυχθεί κάτι τέτοιο από τα θεμελιώδη συστατικά θα χρειαζόταν την ικανότητα να αλλάζει πολλές διαφορετικές λυχνίες LED για κάθε μία από τις επτά οθόνες. [Brett] Ενεργώντας να κάνετε τα πράγματα απλούστερα χρησιμοποιώντας επτά μονάδες οθόνης που προσφέρονται από την Tindie. Αυτές οι ενότητες περιέχουν ο καθένας οκτώ οθόνες καθώς και είναι ελεγχόμενες μέσω μιας μόνο σειριακής γραμμής.

Ο εγκέφαλος του ρολογιού είναι ένα Atmega328 που τρέχει Arduino. Ο ελεγκτής διατηρεί ακριβή χρόνο χρησιμοποιώντας μια μονάδα δέκτη DCF77 καθώς και μια βιβλιοθήκη Arduino DCF77. Το ρολόι έρχεται με τρεις τρόπους οθόνης. [Brett] δεν ήθελε καθώς και τα φυσικά κουμπιά στο πανέμορφο νέο ρολόι του, οπότε επέλεξε να χρησιμοποιήσει το τηλεχειριστήριο. Το Arduino συνδέεται με έναν δέκτη 433MHz, το οποίο ήρθε σε συνδυασμό με ένα μικρό τηλεχειριστήριο. Τώρα [BRETT] μπορεί να τροποποιήσει τις λειτουργίες οθόνης χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο.

Μια δευτερεύουσα οθόνη μονόχρωμη οθόνη LCD χρησιμοποιείται για την οθόνη πληροφοριών εντοπισμού σφαλμάτων. Εμφανίζει το χρόνο καθώς και την ημερομηνία σε μια πιο γρήγορα αναγνώσιμη μορφή, καθώς και πληροφορίες συγχρονισμού χρόνου, ποιότητα σήματος, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Το όλο θέμα στεγάζεται σε μια κομψή μαύρη θήκη, δίνοντάς του μια εμφάνιση εμπειρογνωμόνων.