Προς το DIY Flip Digit Clocks

July 24, 2022 0 By fbnm

Οι οθόνες επτά τμήματος και τα Nixies είναι ένα πράγμα, αλλά ο βασιλιάς όλων των τεχνολογιών αντίκες οθόνης πρέπει να είναι ηλεκτρομηχανολογικές κουκίδες. Αυτές οι οθόνες, που συνήθως βρίσκονται σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ή σπάνια σε παλιές γραμμές λεωφορείων, είναι μια ποικιλία από φυσικούς δίσκους, μαύρο στη μία πλευρά, το φως στο άλλο, το φως, το οποίο «γυρίζει» εμπρός και πίσω με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνήτη. Είναι ακριβό και εντυπωσιακό, οδηγώντας τους είναι ένας πόνος, αλλά ο άνθρωπος φαίνεται φοβερό.

Ενώ ο Flip Doot Displays μπορεί να γίνει νέα αν γνωρίζετε πού να κοιτάξετε, [SJM4306] είχε την ιδέα να χτίσει το δικό του από οικονομικό υλικό. Ίσως να είναι ένα πρωτότυπο, αλλά λέμε ότι έχει πετύχει. Έχει τις λειτουργίες μιας επτά εμφάνισης αναστολής και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί να δείχνει ότι δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ ακριβό για να χτίσει το δικό σας.

Αντί να οικοδομήσουμε μια μήτρα από πλέκτες, το [SJM] κατασκευάζει μια μηχανική οθόνη επτά τμήματος. Κάθε ένα από τα τμήματα είναι 3D τυπωμένα σε μαύρο PLA και τοποθετημένο σε ένα κομμάτι από χαρτόνι μέσω ενός λεπτού σύρματος «Axel» που διέρχεται από το μήκος του τμήματος. Όπου οι κανονικές κουκίδες Flip χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρομαγνήτη για να αλλάξουν κάθε τελεία από μια κατάσταση στην άλλη, [SJM] τοποθετημένη ένα πολύ μικρό δονητικό κινητήρα τηλεειδοποίησης στο ένα άκρο του τμήματος. Όταν ενεργοποιείται το ήμισυ ενός διακόπτη τακτικής διακόπτη H-Bridge, το τμήμα αναστέλλει το μπροστινό μέρος. Όταν ενεργοποιείται το άλλο μισό της γέφυρας H, το τμήμα γυρίζει πίσω.

Αυτή τη στιγμή, αυτό το υλικό είναι στο στάδιο «ακραίο πρωτότυπο», αλλά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά. [SJM] έχει ήδη δημιουργήσει μια ενιαία μονάδα ενός τομέα. Τα σχέδια για τα ηλεκτρονικά περιλαμβάνουν οπτικοακουστικές συνδέσεις για δύο ακίδες μικροελεγκτών για κάθε τμήμα και τα ρελέ καλάμι για κάθε μεμονωμένο ψηφίο. Για μια τετραψήφια οθόνη, αυτά τα ψιλοκομμένα ψηφία θα απαιτούν μόνο 18 ακίδες / o.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο [SJM4306] για αυτό το έργο παρακάτω. Είναι λίγο μακρύ, αλλά απολαύστε αυτά τα πράγματα flip!