Αυτόματη απενεργοποίηση για οποιοδήποτε τύπο κυκλώματος

March 28, 2023 0 By fbnm

έχει ρυθμιστεί σωστά, ο υπολογιστής σας θα μεταβεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας όταν παραμείνει χωρίς επιτήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, το κινητό σας τηλέφωνο, καθώς και σχεδόν κάθε άλλο κομμάτι επαρκώς σύνθετων ηλεκτρονικών ειδών. Ωστόσο, πολύ πιο εύκολα κυκλώματα, αφήνονται στο έλεος ενός διακόπτη spst. Εάν αποτύχετε να θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε ένα φακό, θα είναι νεκρός την επόμενη φορά που η απαίτηση να το χρησιμοποιήσετε. Θέλοντας ένα αυτοματοποιημένο κύκλωμα Easy Electronics, [Kyle] έριξε μαζί αυτό το κύκλωμα διακοπής αυτοκινήτου.

Η θεμελιώδης έννοια πίσω από το διάδρομο είναι να χρησιμοποιήσει ένα μικροελεγκτή ως χρονοδιακόπτη που ελέγχει δύο τρανζίστορ. Όταν το κύκλωμα του [Kyle] είναι ενεργοποιημένο, ο χρονοδιακόπτης μέσα σε ένα AVR ξεκινά, καθιστώντας ένα PIN υψηλό, καθώς και όταν ο χρονοδιακόπτης είναι επάνω, καθιστώντας το PIN χαμηλό πάλι. Αυτή η καρφίτσα τροφοδοτεί ένα τρανζίστορ PNP που συνδέεται με τη σειρά του σε ένα τρανζίστορ NPN, παράγοντας ένα εξαιρετικά μικρό κύκλωμα από το κύκλωμα για οτιδήποτε με ένα διακόπτη SPST.

[Kyle] δηλώνει ότι υπάρχουν μερικές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν – χρησιμοποιώντας το MOSFETS για την αντιμετώπιση υψηλότερων ρευμάτων καθώς και ενδεχομένως αξιοποιώντας ένα μικρότερο μικροτελές σαν ένα προσωπικό 4/5/9/10 για να συρρικνωθεί ο όγκος του κυκλώματος. Είναι μια εξαιρετική ιδέα, φέρνοντας την έννοια του φακού με το κλείσιμο του αυτοκινήτου στην πραγματικότητα.