Πανεπιστημιακό ερευνητικό δολάρια χύνεται στην ανάπτυξη ενός Holodeck

May 15, 2023 0 By fbnm

Μπορεί να φαίνεται ότι αυτό θα ήταν ένα αστείο του ΑΠΡΙΛΙΟΥ του Απριλίου, αλλά η παραπάνω εικόνα δείχνει σοβαρή έρευνα σε δράση. [Ben Lang] Πρόσφατα είχε την ευκαιρία να συνέντευξη του διευθυντή ενός προγράμματος που θέλει να κάνει το HOLODECK πραγματικότητα. Ο βασικός στόχος της έρευνας – που ονομάζεται έργο Holodeck – είναι να αναπτύξει μια φθηνή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας πολλαπλών παικτών εκτός του εργαστηρίου. Έχουμε ακούσει την κερδοσκοπία ότι η Sony και η Microsoft θα απελευθερώσουν τα επόμενα συστήματα γονέα τους το 2013. Θα προτιμούσαμε να περιμένουμε αυτό να χτυπήσει την αγορά.

[Nathan Burba] είναι ο διευθυντής του προγράμματος. Είναι μέρος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και συγκεντρώνει τους φοιτητές των διαδραστικών μέσων, των τεχνών του κινηματογράφου και της μηχανικής. Το υλικό που φοριέται από κάθε παίκτη εμφανίζεται στην αρχή του βίντεο μετά το διάλειμμα. Πολλά από τα συστατικά είναι εμπορικά διαθέσιμα (ένας φορητός υπολογιστής Lenovo που φοριέται στο σακίδιο, οι ελεγκτές PlayStation κ.λπ.), αλλά η στερεοσκοπική οθόνη που δίνει σε κάθε μάτι η δική του άποψη 90 μοιρών αναπτύχθηκε ειδικά για το έργο.

Αφού είδαμε το παιχνίδι στο παιχνίδι, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά να σκεφτούμε να παίζουμε κάποια minecraft με αυτόν τον εξοπλισμό. Απλά χρειαζόμαστε κάποιο είδος treadmill Omni-κατευθυντικό διάδρομο επειδή ο χώρος πάτωμα καθιστικού μας είναι πολύ περιορισμένος.