Ξεχάστε το ραδιόφωνο! Μετάδοση με νετρόνια

May 29, 2022 0 By fbnm

σε όλο το ιστορικό, οι άνθρωποι έχουν επινοήσει τρόπους να στείλουν πληροφορίες σε μεγάλες αποστάσεις. Για αιώνες βασίσαμε σε σήματα καπνού, σε σηματοφόρα και παρόμοιες φυσικές συσκευές. Η ηλεκτρική ενέργεια άλλαξε τα πάντα. Πρώτα το τηλεγράφημα και στη συνέχεια ραδιοφωνικά μετασχηματισμένες επικοινωνίες. Τώρα οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Lancaster έδειξαν έναν άλλο τρόπο να στείλουν ασύρματα δεδομένα χωρίς να χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Έχουν αξιοποιήσει γρήγορα νετρόνια από το Californium-252 και τα διαμορφώθηκε με πληροφορίες με επιτυχία 100%.

Η ρύθμιση ήταν ενδιαφέρουσα. Το ραδιενεργό υλικό εγκρίθηκε σε δοχείο χάλυβα κυβικού μέτρου γεμάτη με νερό. Ένα πνευματικό σύστημα μπορεί να μετακινήσει το υλικό σε μία άκρη της δεξαμενής που επιτρέπει τη διαφυγή των γρήγορων νετρονίων. Ένας ανιχνευτής σπινθηρισμού μπορεί να πάρει την αυξημένη δραστηριότητα νετρονίων. Φαίνεται ότι είναι παρόμοια με τη χρήση του What Hams Call Cw και College Καθηγητές Καλέστε Ook (On Off Keying). Μπορείτε να το κάνετε αυτό με σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να εντοπίσετε. Ένας φακός, χτυπώντας σε ξύλο, ή – υποθέτω – νετρόνια.

Αναρωτιέστε τι μπορεί να είναι η πρακτική εφαρμογή αυτού του γεγονότος. Το χαρτί υποδηλώνει ότι η τεχνική θα μπορούσε να στείλει δεδομένα μέσω δομών συγκράτησης μετάλλων όπως εκείνα ενός πυρηνικού αντιδραστήρα ή, ίσως, ένα διαστημικό σκάφος όπου δεν θέλετε τίποτα περιττά παραβιάζοντας το συγκρότημα. Μετά από όλα, τα νετρόνια κόβονται μέσα από πράγματα που θα σταματούσαν ένα συμβατικό ραδιόφωνο κρύο.

Φαίνεται ότι πρέπει μόνο να αποδείξετε ότι μπορείτε να εντοπίσετε κάτι για να κάνετε αυτό το έργο – πραγματικά δεν έχει σημασία τι είναι ανιχνεύετε. Φαίνεται ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να κάνουμε πιο προηγμένους τύπους διαφοροποίησης χρησιμοποιώντας νετρόνια. Ίσως αυτός να ακούσουμε τους αλλοδαπούς. Είναι όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης κώδικα Morse με τηλεγραφές με βάση νετρονίων.